Detalizavimas

Mūsų svetainėje yra nuorodų į kitų įmonių ar organizacijų interneto tinklalapius. Atkreipiame dėmesį, kad Gec.lt nėra atsakingas už tokių interneto tinklalapių turinį ar jų naudojamus privatumo užtikrinimo principus. Todėl jeigu iš Gec.lt svetainės pateksite į kitus tinklalapius, turėtumėte atskirai pasidomėti jų privatumo politika.

Jūs galite nustatyti savo naršyklę taip, kad būtų priimti visi slapukai, atmesti visi slapukai arba būtų pranešama, kai slapukas atsiunčiamas. Kiekviena naršyklė skirtinga, todėl, jei nežinote, kaip pakeisti slapukų nustatymus, pasiskaitykite jos naudojimo žinyną. Jūsų įrenginio operacinėje sistemoje gali būti papildomų slapukų valdiklių. Jei nenorite, kad slapukai rinktų informaciją, naršyklės nustatymuose atsisakykite slapukų naudojimosi. Norėdami daugiau sužinoti, kaip valdyti slapukus, apsilankykite adresu: http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/

Kai kuriais atvejais slapukų ištrynimas gali sulėtinti naršymo internete greitį, apriboti tam tikrų interneto svetainės funkcijų veikimą arba blokuoti prieigą prie svetainės. Šios nuostatos gali būti keičiamos be atskiro pranešimo, nes laikomės slapukų naudojimą reglamentuojančių teisės aktų ir atsižvelgiame į visuotinai priimtą su slapukų naudojimu susijusią praktiką.

Slapukai

Gec.lt (toliau – GEC) savo interneto svetainėje Gec.lt. naudoja slapukus.

Slapukai – tai nedideli informacijos failai, kuriuos jūsų naudojamo įrenginio (kompiuterio, telefono ar planšetės) naršyklė priima iš svetainės, kurioje lankotės, ir išsaugo jūsų įrenginyje. Slapukai leidžia svetainei prisiminti informaciją apie Jūsų naršymo įpročius, veiksmus bei nustatymus, kad galėtumėte naudotis visomis svetainės galimybėmis. Taip pat slapukai leidžia stebėti lankymosi svetainėje dažnumą ir rinkti bendrą statistinę informaciją apie svetainės lankytojų skaičių.

Gec.lt svetainėje naudojami slapukai

Slapukai skirti pagerinti svetainės veikimą ir renka anoniminę bendro pobūdžio informaciją apie naudojimąsi interneto svetaine. Šie slapukai yra laikini ir išnyksta Jums išėjus iš interneto svetainės ar užvėrus naršyklę

nuolatiniai slapukai analizuoja svetainės lankytojų elgseną ir renka bendrojo pobūdžio statistiką apie lankytojų skaičių, aplankytus puslapius, praleistą laiką svetainėje, iš kur lankytojai pateko į mūsų svetainę

Slapukai neleidžia stebėti visko, ką daro svetainės lankytojas, jie neišsaugo vartotojų naudojamų slaptažodžių.

Interneto svetainėje naudojamų slapukų aprašymai:

  • Nustatoma, ar vartotojo naršyklėje veikia JavaScript;
  • Nustatoma, kokiu įrenginiu vartotojas naudojasi lankydamasis svetainėje ir jam rodomas pagal įrenginį pritaikytas vaizdas;
  • Saugo seanso metu pasirinktus nustatymus;
  • Naudojamas „Google Analytics“ statistinei informacijai apie interneto svetainės lankomumą rinkti (renkama informacija apie naudojamą naršyklę, kompiuterį, apsilankymus, praleistą laiką);
  • „Google Analytics“ renkama informacija, kiek kartų vartotojas apsilankė svetainėje;
  • „Google Analytics“ renkama informacija, iš kur į svetainę atėjo vartotojas ir kokia paieška jį atvedė į svetainę;
  • Naudoja „Google Analytics“, kad įvertintų vartotojo apsilankymo tikslus, parengtų ataskaitas apie tinklalapio aktyvumą svetainių operatoriams ir pagerintų vartotojų patirtį besilankant svetainėje;
  • „Google Analytics“ renkama informacija apie lankytojo naudojamą įrenginį;
  • „Wordpress“slapukai, kad užtikrinti sklandu internetinio puslapio veikimą;
  • „Swift perfomrance Lite“ , užtikriną greitesnį internetinio puslapio užsikrovimą, bendroji optimizacija;
  • „Wordfence“ slapukai, kurie užtikrina internetinio puslapio saugumą ir padeda Gec.lt žinoti, ar buvo įvestas administratorius iš naujo įrenginio ar vietos.

 

Jūs galite nustatyti savo naršyklę taip, kad būtų priimti visi slapukai, atmesti visi slapukai arba būtų pranešama, kai slapukas atsiunčiamas. Kiekviena naršyklė skirtinga, todėl, jei nežinote, kaip pakeisti slapukų nustatymus, pasiskaitykite jos naudojimo žinyną. Jūsų įrenginio operacinėje sistemoje gali būti papildomų slapukų valdiklių. Jei nenorite, kad slapukai rinktų informaciją, naršyklės nustatymuose atsisakykite slapukų naudojimosi. Norėdami daugiau sužinoti, kaip valdyti slapukus, apsilankykite adresu: http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/

 

Kai kuriais atvejais slapukų ištrynimas gali sulėtinti naršymo internete greitį, apriboti tam tikrų interneto svetainės funkcijų veikimą arba blokuoti prieigą prie svetainės.

Mūsų svetainėje yra nuorodų į kitų įmonių ar organizacijų interneto tinklalapius. Atkreipiame dėmesį, kad Gec.lt  nėra atsakingas už tokių interneto tinklalapių turinį ar jų naudojamus privatumo užtikrinimo principus. Todėl jeigu iš Gec.lt svetainės pateksite į kitus tinklalapius, turėtumėte atskirai pasidomėti jų privatumo politika.

Šios nuostatos gali būti keičiamos be atskiro pranešimo, nes laikomės slapukų naudojimą reglamentuojančių teisės aktų ir atsižvelgiame į visuotinai priimtą su slapukų naudojimu susijusią praktiką.

Duomenų tvarkymas internetinėje svetainėje

 

Kas pagal Reglamento nuostatas yra asmens duomenys ?

Asmens duomenys apima visą informaciją (rašytinę, garsinę, vaizdinę, elektroninę, biometrinę) apie konkretų asmenį, pavyzdžiui, tai jo gimimo data, telefono numeris, pašto ir e. pašto adresas, fotonuotraukos ir kita asmenį nustatyti padedanti informacija.

Asmens duomenys taip pat gali apimti ir informaciją, kuri su asmeniu susijusi netiesiogiai. Pavyzdžiui, asmens gimimo data, telefono numeris, adresas asmenį identifikuoja tiesiogiai, tuo tarpu nekilnojamojo turto registro duomenys Žemės registre ir automobilyje esanti navigacijos sistema, rodanti judėjimo koordinates, padeda asmenį identifikuoti netiesiogiai.

 

Kokius duomenis tvarko Gec.lt ?

Tam tikrais atvejais tvarkome asmens duomenis konkrečiais tikslais ir nelaikome jų ilgiau, negu yra būtina. Tvarkome tik tuos duomenis, kurie reikalingi teikiant kliento pasirinktas paslaugas.

Klientų asmens duomenis Gec.lt tvarko vienu ar keliais toliau nurodytais atvejais:

norėdamas sudaryti ir vykdyti sutartis

laikydamasis įstatymų

siekdamas teisėtų interesų

jei yra gautas kliento sutikimas

Klientų asmens duomenis naudoja turinio ir rinkodaros kampanijoms, loterijoms, komercinės informacijos pateikimo ir kitai panašiai veiklai tik turėdamas kliento sutikimą.

Išsamesnė informacija apie asmens duomenų tvarkymą nurodyta paslaugų sutartyse, kituose su paslaugomis susijusiuose dokumentuose.

 

Kiek laiko saugome asmens duomenis ?

Gec.lt klientų duomenis tvarko tik tiek laiko, kiek reikia vienam ar kitam konkrečiam tikslui, kad Gec.lt galėtų vykdyti savo įsipareigojimus klientams ir laikytis teisnių duomenų tvarkymo reikalavimų. Pavyzdžiui, kliento duomenys saugomi tol, kol galioja su klientu sudaryta sutartis. Siekiant apsaugoti teisėtus Gec.lt interesus, duomenys gali būti saugomi iki dešimties metų baigus galioti sutarčiai. Teisės aktuose gali būti nustatyti reikalavimai, pagal kuriuos Gec.lt duomenis turi saugoti tam tikrą nustatytą laiką.

Duomenų tvarkymo taisyklės

Gec.lt parengė dokumentą –  duomenų tvarkymo politiką, kuri įsigalioja 2018 m. gegužės 25 d. Su šiuo dokumentu galite susipažinti Gec.lt padaliniuose. Šiame dokumente išsamiau aprašoma, iš kur Gec.lt gauna asmens duomenis, kokiais tikslais juos tvarko, kokie pagrindiniai duomenų tvarkymo principai.

 

Kas gali naudotis šiais duomenimis ?

Pavyzdžiui, Gec.lt gali dalintis klientų duomenimis šiais atvejais:
1. jei duomenų reikalauja valdžios institucijos įstatymų nustatytais atvejais (pavyzdžiui, Lietuvos bankas, Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba ir kt.);
2. jei tai būtina teikiant kurias nors paslaugas vykdant sutartį. Gali būti atveju, kai Gec.lt vardu naudotis gali duomenis tvarkančios įmonės (duomenų tvarkytojai). Gec.lt turi imtis būtinų priemonių ir užtikrinti, kad įgaliotieji duomenų tvarkytojai duomenis tvarkytų pagal Gec.lt pateiktas gaires, vykdytų nustatytus saugumo ir konfidencialumo reikalavimus ir veiktų laikydamiesi teisės aktų.
 
Jei turite klausimų apie duomenų tvarkymą, siųskite juos mums el. paštu: gdpr (eta) gec.lt
Daugiau informacijos galite rasti perskaitę duomenų tvarkymo politiką ar peržiūrėję informaciją apie slapukus.